Beste manegeruiter,

Na de uitspraak van minister Bruins zondagavond 15 maart 2020 zijn wij genoodzaakt om per direct onze manegelessen tot 6 april 2020 af te gelasten. Wij volgen nauwgezet de ontwikkelingen en laten ons adviseren door onze branchevereniging FNRS en de hippische sportfederatie KNHS. De door hun voorgeschreven maatregelen zijn in lijn met voorschriften van de Overheid, het RIVM en NOC*NSF.

We begrijpen dat deze overheidsmaatregel veel vragen oproept. Onderstaande maatregelen nemen wij op ons bedrijf:

-          Geen manegelessen tot 6 april 2020.

  • De niet gereden lessen kunnen gedurende de grote vakantieperiode worden ingehaald,
  • wanneer hier ruimte voor is.
  • Abonnementsgelden, Wij willen graag maandelijks de lesgelden blijven incasseren.
  • De hoge kosten voor het onderhoud van de paarden gaan maandelijks gewoon door.

Het Diplomarijden op 19 april 2020 gaat tot nog toe door, tenzij er veranderingen aangekondigd worden . Dan wordt dit verzet naar een later tijdstip.

Uiteraard moeten onze paarden en pony’s nog wel dagelijks verzorgd worden. Met het hele team van Manege Biessum nemen wij extra voorzorgsmaatregelen en zorgen wij ervoor dat zij allemaal goed verzorgd worden en voldoende beweging en aandacht krijgen.

Wij hopen op veel begrip en ondersteuning van u. Door ons samen sterk te maken om verspreiding van het virus te voorkomen, hoe eerder iedereen weer kan genieten van onze paarden. Maar op dit moment kunnen wij nog niet aangeven wanneer de lessen/activiteiten weer kunnen worden hervat.

Wij waarderen uw betrokkenheid, maar ons bedrijf en onze paarden mogen komende periode ook niet bezocht worden. Niemand is welkom tenzij er andere afspraken gemaakt zijn.

Door deze onzekerheid maken wij ons wel zorgen over het voortbestaan van de manege. Om die reden vragen wij u om in deze crisisperiode de lesgelden wel te blijven betalen zodat wij onze paarden kunnen blijven verzorgen. Op het moment dat u op onze manege kwam rijden hebben we een lesovereenkomst met elkaar gesloten waarin we met u overeengekomen zijn dat het lesgeld verschuldigd blijft bij dit soort calamiteiten (artikel 6.3*).Uiteraard staat in dezelfde lesovereenkomst (artikel 2.2**) dat u het recht heeft om op te zeggen. Maar wij willen uiteraard veel liever dat u bij ons blijft paardrijden en ons blijft steunen in deze moeilijke periode.

Wij hopen op uw begrip en zijn uiteraard beschikbaar om eventuele vragen te beantwoorden, neem hiervoor contact op met iemand van de familie Prins.

Met vriendelijk groet,

Familie Prins

Manege Biessum

N.B.

*Artikel 6.3
Wanneer lessen geen doorgang kunnen vinden om wat voor een reden dan ook door bijvoorbeeld doch niet uitsluitend, een epidemie welke gezondheidsrisico’s voor de paarden en met zich meebrengt, is restitutie van de overeengekomen les (abonnement) niet mogelijk blijft de klant betaling van de les verschuldigd, gedurende de in artikel 2.1 overeengekomen periode, tenzij anders is overeengekomen. Indien de paarden in eigendom zijn van het ruitersportcentrum is de lesgever te allen tijde bevoegd om te bepalen of lessen doorgang kunnen vinden.**Artikel 2.2

Opzeggen dient schriftelijk te geschieden met inachtneming van een opzegtermijn van 1 maand.

Dagbesteding op Manege Delfzijl

Vanaf september gaat Dagbestedingscentrum Delfzijl op Manege Delfzijl starten met het aanbieden van dagbesteding.

Wij bieden een fijne, gezellige, werkplek waar een ieder zichzelf kan zijn, veilig kan voelen en zich kan ontplooien en ontwikkelen.

Onze dagbesteding is voor jou bedoeld als je het fijn vindt met paarden om te gaan en te werken. Maar ook wanneer je niet zoveel met paarden hebt is er van alles te doen zoals onderhoudswerkzaamheden aan de stallen, gebouwen en weides, het onderhouden van de tuin, meehelpen in de kantine en nog veel meer.

Naast het verzorgen van de paarden is er ook tijd ingepland voor ontspanning. We gaan dan de paarden gezellig uitgebreid poetsen of knutselen met bijvoorbeeld hoefijzers.

Voor meer informatie, een kennismaking of voor jouw aanmelding kun je contact opnemen met Annelies Prins via 06-83707419 of een mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hopelijk tot gauw!

Wil je ook zo’n leuke softshell jas van manege Biessum of een leuke polo, t-shirt, bodywarmer? Deze kun je bestellen bij Annelies Prins. Binnenkort op de site alle mogelijkheden!

Onze nieuwste aanwinst!

Met deze prachtige arrenslee zullen we de aankomende tijd het vervoer van de Kerstman op diverse plaatsen verzorgen. Afgelopen zaterdag hebben we het vervoer in Appingedam verzorgd. Hierbij een impressie:

IMG 7648

IMG 7647

Wij gaan van start met minilessen, deze lessen zijn voor jongens en meisjes die graag willen ponyrijden maar nog te jong zijn voor de reguliere lessen (deze zijn vanaf 7 jaar).
Wij leren ze hoe om te gaan met pony's, te poetsen en op te zadelen en onder begeleiding vertrouwd te raken met het rijden.
Deze lessen zijn voor kinderen van 4 t/m 6 jaar, met als doel dat zij kunnen doorstromen naar de reguliere groepslessen.
De minilessen worden op vrijdagmiddag van 14.30 uur tot 15.30 uur gegeven.

De zestienjarige Henny Haringa uit Garmerwolde is als enige Groningse amazone geselecteerd voor het WK Horseball dat deze maand in Portugal wordt georganiseerd.

Haringa maakt samen met haar tienjarige merrie Anthea de Nederlandse selectie van trainer Wim van Herreweghe compleet.

In twintig minuten zoveel mogelijk punten scoren
Horseball is een van de populairste sporten in Frankrijk en Portugal en heeft als doel: binnen twee keer tien minuten zo veel mogelijk scoren in het doel van de tegenstander.

Het spel wordt gespeeld tussen twee teams, die elk uit vier ruiters en/of amazones bestaan.
Kleine sport in Nederland, groot in Zuid Europa
Omdat de sport in Nederland nog niet zo groot is, is het volgens Haringa des te leuker om deel te nemen. 'Ik vind het echt super spannend. Het is mijn eerste WK en ik heb er zo veel zin in. Ik kan het niet eens uitleggen. Ik verwacht niet dat we eerste worden, maar laatste dat gaat ook niet gebeuren hoor', lacht de tiener die normaal gesproken speelt in het Horseballteam van Manege Biessum uit Delfzijl.

Zeskoppige selectie
Haringa vormt samen met amazones Christine van Loonen (Teun); Mariëlle van der Veer (Lunamix); Fleur Vrijdag (Falco); Marthe Vrijdag (Niyaamix) en Anne-Elise Dekker (Mignon) de zeskoppige Nederlandse equipe.

Ponte di Lima
De Wereldkampioenschappen worden georganiseerd van 14 tot en met 20 augustus in het Portugese Ponte di Lima. Het Nederlandse team moet het opnemen tegen onder meer ruiters uit Canada, Australië en Brazilië. De wedstrijden zijn live te volgen via HBALL-TV

Het is weer vakantie tijd!!!

Denkt iedereen er aan zijn of haar vakantie Door te geven? Dit kan op de lijsten die in de kantine liggen:)

We wensen iedereen een hele fijne vakantie!!!!

Ook manege Biessum heeft een geslaagd Delfsail achter de rug. De camping helemaal Door ons opgezet en verzorgd Was een groot succes voor zowel de camper als de kampeerder! Daarnaast heeft de cavalerie van Manege Biessum de kanonnen naar de haven gebracht waar elk schip binnengehaald werd met een kanonschot!! Wat een spectakel en zeer goed ontvangen en gewaardeerd!

Kortom Delfsail Was ook voor Manege Biessum een fantastisch evenement!! Op naar de volgende!!

IMG 6223 IMG 6258

IMG 6238    IMG 6254   IMG 6259

 

Demonstratie Horseball te Peize

12871488 1238799259488242 2473839512484060059 n

13245264 1238799359488232 7885854777764539244 n

13310348 1238799146154920 7235326315749177869 n