Op 25 september j.l. Was het dan zover. De nieuw gebouwde manege Biessum werd feestelijk geopend. Het oude gebouw werd een jaar geleden afgebroken omdat het veel te lijden had gehad door aardbevingsschade en onveilig was geworden. Nu een jaar later staat er dus een prachtig nieuw gebouw. Volgens de laatste dierenwelzijn-regels gebouwd met ruime boxen, veel licht en ventilatie en een grotere rijhal. En natuurlijk aardbevingsbestendig!


Alle ontvangst van genodigden bij de opening, waarbij ook burgemeester Beukema van de gemeente Eemsdelta en nationaal corordinator Groningen afgevaardigde dhr. G.Wildeboer aanwezig waren, kon plaats vinden op een speciaal aangelegd terras achter de manege. De weersomstandigheden waren fantastisch. Dat gold ook voor de volgende “open dag” waarbij veel mensen en kinderen langs kwamen om een kijkje te nemen in de nieuwe manege, een spelletje te
doen, te knutselen of een ritje op de pony te maken.

Alle paarden, pony's en natuurlijk ook alle lesklanten en pensionklanten hebben het er prima naar de zin in de nieuwe manege. Ook het uitmesten van de paard- en ponyboxen gaat nu allemaal veel sneller en efficiënter. Kortom iedereen is blij met de nieuwe manege.


Fam.H.P.Prins.
VOF manege Biessum.
Delfzijl.

 

View the embedded image gallery online at:
https://manegedelfzijl.nl/nieuws#sigProGalleriaae2ae4353d

 

Wil je ook zo’n leuke softshell jas van manege Biessum of een leuke polo, t-shirt, bodywarmer? Deze kun je bestellen bij Annelies Prins. Binnenkort op de site alle mogelijkheden!

Onze nieuwste aanwinst!

Met deze prachtige arrenslee zullen we de aankomende tijd het vervoer van de Kerstman op diverse plaatsen verzorgen. Afgelopen zaterdag hebben we het vervoer in Appingedam verzorgd. Hierbij een impressie:

IMG 7648

IMG 7647

Wij gaan van start met minilessen, deze lessen zijn voor jongens en meisjes die graag willen ponyrijden maar nog te jong zijn voor de reguliere lessen (deze zijn vanaf 7 jaar).
Wij leren ze hoe om te gaan met pony's, te poetsen en op te zadelen en onder begeleiding vertrouwd te raken met het rijden.
Deze lessen zijn voor kinderen van 4 t/m 6 jaar, met als doel dat zij kunnen doorstromen naar de reguliere groepslessen.
De minilessen worden op vrijdagmiddag van 14.30 uur tot 15.30 uur gegeven.

De zestienjarige Henny Haringa uit Garmerwolde is als enige Groningse amazone geselecteerd voor het WK Horseball dat deze maand in Portugal wordt georganiseerd.

Haringa maakt samen met haar tienjarige merrie Anthea de Nederlandse selectie van trainer Wim van Herreweghe compleet.

In twintig minuten zoveel mogelijk punten scoren
Horseball is een van de populairste sporten in Frankrijk en Portugal en heeft als doel: binnen twee keer tien minuten zo veel mogelijk scoren in het doel van de tegenstander.

Het spel wordt gespeeld tussen twee teams, die elk uit vier ruiters en/of amazones bestaan.
Kleine sport in Nederland, groot in Zuid Europa
Omdat de sport in Nederland nog niet zo groot is, is het volgens Haringa des te leuker om deel te nemen. 'Ik vind het echt super spannend. Het is mijn eerste WK en ik heb er zo veel zin in. Ik kan het niet eens uitleggen. Ik verwacht niet dat we eerste worden, maar laatste dat gaat ook niet gebeuren hoor', lacht de tiener die normaal gesproken speelt in het Horseballteam van Manege Biessum uit Delfzijl.

Zeskoppige selectie
Haringa vormt samen met amazones Christine van Loonen (Teun); Mariëlle van der Veer (Lunamix); Fleur Vrijdag (Falco); Marthe Vrijdag (Niyaamix) en Anne-Elise Dekker (Mignon) de zeskoppige Nederlandse equipe.

Ponte di Lima
De Wereldkampioenschappen worden georganiseerd van 14 tot en met 20 augustus in het Portugese Ponte di Lima. Het Nederlandse team moet het opnemen tegen onder meer ruiters uit Canada, Australië en Brazilië. De wedstrijden zijn live te volgen via HBALL-TV

Het is weer vakantie tijd!!!

Denkt iedereen er aan zijn of haar vakantie Door te geven? Dit kan op de lijsten die in de kantine liggen:)

We wensen iedereen een hele fijne vakantie!!!!

Ook manege Biessum heeft een geslaagd Delfsail achter de rug. De camping helemaal Door ons opgezet en verzorgd Was een groot succes voor zowel de camper als de kampeerder! Daarnaast heeft de cavalerie van Manege Biessum de kanonnen naar de haven gebracht waar elk schip binnengehaald werd met een kanonschot!! Wat een spectakel en zeer goed ontvangen en gewaardeerd!

Kortom Delfsail Was ook voor Manege Biessum een fantastisch evenement!! Op naar de volgende!!

IMG 6223 IMG 6258

IMG 6238    IMG 6254   IMG 6259

 

Demonstratie Horseball te Peize

12871488 1238799259488242 2473839512484060059 n

13245264 1238799359488232 7885854777764539244 n

13310348 1238799146154920 7235326315749177869 n